Doba přípravy a vaření nepřesáhne 40 minut.

Ingredience na 2 porce

400 g Vepřová pečeně s kostí
1 ks Avokádo 
4 ks středně velké brambory
1 ks řapíkatý celer
Salát DUO Polníček/Rukola dle libosti
Hrst Cherry rajčátek
Dvě hrsti slunečnicových semínek
Olivový olej
Ghí
Koření na maso dle chuti

Postup

Postup je strašně jednoduchý, přemýšlím, jestli ho vůbec zmiňovat 🙂 Plátky masa hodíme do hlubokého talíře, pokapeme olivovým olejem, okořeníme a dáme uležet do ledničky, min. na hodinku. Když je maso uleželé, dáme rozpéct troubu na 180°C, připravíme si misku na salát a jdeme do akce.

Do misky natrháme rukolu s polníčkem, rajčátka nakrájíme na měsíčky, řapíkatý celer taktéž (určitě si nechte dvě celé natě na pozdější úpravu), ten je lepší krájet na jemno. Vše poté šoupneme do misky, zalijeme olivovým olejem, zasypeme slunečnicovými semínky a promícháme. A je to, salát je hotový. 🙂

Rozpálíme pánev a necháme na ní rozpustit lžičku až dvě Ghí. Na pánev dáme obě masa a připravíme si zbytek ingrediencí. Avokádo rozpůlíme na půl a půlky oddělíme od sebe, vyndáme pecku, oloupeme a nakrájíme na plátky dle libosti. Jak nakrájíte celer je také na Vás, stejně tak brambor. Průběžně kontrolujeme a otáčíme maso. Když je maso již opečené ze všech stran, přidáme brambory a celer.

Na pánvi pečeme dokud nám brambory nezhnědnou a poté je vyndáme a dáme na 15 minut do předem vyhřáté trouby, na pečící papír. Maso s celerem na mírném plameni propékáme, dokud nám celer nezměkne a maso není hotové. A máme hotovo! Dobrou chuť.

Přibližné nutriční hodnoty tohoto jídla na 1 porci:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *